„A Gondolat Erejével” Közhasznú Alapítvány

Shaman
Nyitólap Adatok Pénzügyek English

 

Adatok

 

"A Gondolat Erejével" Közhasznú Alapítvány önálló jogi személy, amelyet a magyarországi jogszabályok szerint a Fővárosi Törvényszék jogerős határozattal nyilvántartásba vett.
Az Alapítvány képviseletére jogosult személy Kovács Mária, az Alapítvány kuratóriumának titkára. (
1044 Budapest, Szilaspatak sor 10.) Telefon: 06-30-307-6542.  Email-cím: bkovacsestarsa@chello.hu.
Az Alapítvány adószáma: 18505830141.
Az Alapítvány bankszámlájának száma: CIB Bank, 10700691-68006051-51100005
(IBAN: HU32-1070-0691-6800-6051-5110-0005)

 

Az Alapítvány célja az Alapító Okirat szerint

 

Az alapítvány arra a tartós és közérdekű célnak a megvalósítására jön létre, hogy anyagilag támogassa Kornai János tudományos tevékenységét, kutatásait, (beleértve a kutatásaiban közreműködők munkáját), kutatási eredményeinek magyarországi és külföldi publikálását, tanítási és ismeretterjesztési, szakmai-közéleti tevékenységét, továbbá a Kornai János munkásságával foglalkozó ismertetések és értékelések készítését.

Kornai János halálát követően az alapítvány célja, hogy anyagilag támogassa kutatási eredményeinek magyarországi és külföldi publikálását, műveinek gondozását, tudományos eredményeinek oktatását, munkásságával kapcsolatos tudományos rendezvények szervezését,  továbbá a Kornai János munkásságával foglalkozó kutatásokat, valamint  ismertetések, értékelések készítését.
Az alapítvány szolgáltatásai nyitottak. Tevékenysége eredményeiből bárki részesülhet az alapítvány Kuratóriuma által meghatározott módon.
A fenti célok, feladatok és tevékenységek ellátásának biztosítására – alaptevékenységének veszélyeztetése nélkül, másodlagosan és szükség szerint - gazdasági tevékenységet folytathat, tudományos egységet hozhat létre, illetve működtethet.”

 

 

A Kuratórium tagjai

 

Laki Mihály (a közgazdaságtan professzora), a Kuratórium elnöke
Simonovits András (a közgazdaságtan professzora)
Farkas Edit (az angol és francia nyelv középiskolai tanára)
Kovács Mária (könyvvizsgáló), a Kuratórium titkára